Markant zoekt vrijwilligers voor Berkenstede in Diemen

Het centrum voor mantelzorg Markant is op zoek naar vrijwilligers voor woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen. ‘’Als VrijwilligerPlus ben je maatje van een bewoner die veel zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld iemand met dementie of een lichamelijke beperking. Je komt een paar uur per week op bezoek om hem of haar gezelschap te houden en aandacht te geven. Wat je precies gaat doen, overleg je met de familie en het zorgteam. Een wandeling in het park of samen koffie drinken en een praatje maken. Het gaat om één op één-contact. Het doel is om meer kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners van Berkenstede. En tegelijk maak jij de taken van de mantelzorgers en het personeel een stukje minder zwaar,’’ aldus Markant. Vrijwilligers krijgen vooraf een gedegen training, ontvangen begeleiding en ook een onkostenvergoeding. Voor aanmelden of informatie: yrijnders@markant.org of nstoffelen@markant.org van Markant of bel: 020 886 88 00.