Diemen Nieuws

Bouw nieuwe sociale woningen Diemen kan starten

De bouw van 106 nieuwe sociale huurwoningen in Diemen staat op de rails. Did Vastgoedontwikkeling uit Utrecht heeft van de gemeente Diemen twee percelen grond gekocht voor de realisatie van 208 appartementen en 156 parkeerplaatsen op Plantage de Sniep. Behalve de sociale huurwoningen komen er ook  102 vrije sector huurwoningen in twee complexen, één in de tramlus en één daarnaast tegen de spoordijk. Did Vastgoedontwikkeling heeft ook intentieovereenkomsten afgesloten met verzekeraar/belegger Asr en woningcorporatie de Alliantie voor de afname van de woningen. Het ontwerp van het plan is van M3H architecten, ook ontwerper van het prijswinnende woongebouw De Smaragd in Amsterdam-Oost. “Wij zijn enorm blij dat we met deze ontwikkeling een bijdrage kunnen leveren aan de wens van de gemeente om duurzame én bereikbare huurwoningen toe te voegen aan de woningvoorraad in Diemen”, aldus directeur Ed Heijstee. De bouw start medio 2019 en neemt twee jaar in beslag.

(archieffoto)