Ouderenpartij wil opheldering over huren Holland Park

De Ouderenpartij Diemen heeft B&W naar aanleiding van een bericht op diemerkrant.nl om opheldering gevraagd over de huren in Holland Park. De raadsfractie van de OP Diemen zet ook vraagtekens bij een reactie van wethouder Jorrit Nuijens op Facebook. Onze site meldde dat nieuwe woningen in Holland Park een aanvangshuur krijgen van 1.460 tot 2.200 euro per maand. OP Diemen wil weten of dat juist is en wat de verdere huurverdeling in die wijk zal zijn. ‘’Heeft u als college getracht de uiteindelijke huurhoogte van deze appartementen te beteugelen? Wat heeft u daarvoor gedaan en wat is het resultaat geweest? Deelt uw college de mening van de wethouder dat het heel erg moeilijk is om sociale huur af te dwingen als de gemeente geen eigenaar van de grond is?’’ Fractieleider Peter Prins wil verder nadere informatie over de opmerking van Nuijens dat Diemen de komende tijd 1.185 sociale huurwoningen gaat bouwen waarvan er dan 250 voor Diemenaren zijn. Nuijens stelt daar trots op te zijn ‘maar hoe moeten we dat interpreteren en deelt het college die trots’. Verder vraagt OP Diemen of het juist is dat Diemen uit Woningwet zou moeten stappen als de gemeente meer sociale huurhuizen wil toewijzen aan de eigen inwoners. Tenslotte vraagt de fractie zich af of de reactie in plaats van van Nuijens niet had moeten komen van de wethouder wonen, dat is Lex Scholten.