GR Verkieizng Diemen

Diemen speelt geen rol op lijsten Statenverkiezingen

Op de kandidatenlijst van de grootste partijen voor de komende verkiezingen voor Provinciale Staten van Noord-Holland komt geen enkele naam voor uit Diemen. De VVD heeft 29 kandidaten, D66 46 en de PvdA 42 maar daarbij is niemand uit Diemen. De vijftien deelnemende partijen hebben in totaal 440 namen op hun lijsten staan. Daarvan zijn er slechts drie afkomstig uit Diemen, A. Doll-Booij bij het CDA op een 44e (van de 50) plaats T. Carilho op een mogelijk verkiesbare zevende plaats bij de SP en H.Kerklingh die bij Forum voor Democratie twaalfde op een lijst van 21 namen staat. Bij alle overige deelnemende partijen komt, net als bij de vier grote, geen Diemenaar onder de kandidaten tevoorschijn. De verkiezingen voor Provinciale Staten worden gehouden op 20 maart aanstaande.