Boog gaat alcohol bespreken met evenementen Diemen

Burgemeester Erik Boog gaat de verkoop en het gebruik van alcohol bespreken met de leiding van de in Diemen gehouden evenementen die door de gemeente worden gesubsidieerd of gesteund. ‘’Dat daar alcohol wordt geschonken is wel eens té vanzelfsprekend. We gaan er daarom over praten met de vrijwilligers die de evenementen organiseren. Dat zal vermoedelijk geen makkelijk gesprek worden maar ik vind het wel noodzakelijk,’’ aldus de burgemeester tijdens de behandeling van een preventie- en handhavingsplan alcohol in de gemeenteraad. Hij noemde daarbij nadrukkelijk geen enkel evenement bij naam. De gemeente zal verder extra aandacht gaan besteden aan overmatig alcohol- en drugsgebruik in de studenten accommodatie van OurCampus in Diemen-Zuid. In de nota zelf staat ook dat alcohol- en drugsgebruik vooral overlast veroorzaakt rond winkelcentrum Kruidenhof. Andere probleemplaatsen zijn onder meer de Rode Kruislaan bij de studentenflats, winkelcentrum Gruttoplein, bij McDonalds op de Sniep en het Van Markenplantsoen.