Middelbare school Diemen gaat voorlopig niet door

De plannen voor een eigen middelbare school in Diemen gaan voorlopig niet door. De gemeente en Open Schoolgemeenschap Bijlmer hebben dat besloten omdat er niet voldoende leerlingen voor havo/vwo zijn aangemeld. OS Diemen, dat een dependance moest worden van de Bijlmer school, wilde een evenwichtige verdeling van leerlingen van vmbo, havo en vwo maar dat is niet te realiseren nu er slechts 20 leerlingen zijn aangemeld voor havo/vwo. OS Diemen had wel alles in het werk gesteld om voldoende leerlingen uit deze groep aan te trekken. Wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs: ”Het is erg jammer dat het niet gelukt is om komend schooljaar al te starten met een middelbare school in Diemen. Ik begrijp de teleurstelling bij de ingeschreven kinderen en hun ouders. Het is nu belangrijk dat we het proces evalueren voor een eventueel vervolgtraject. We hebben veel positieve aanmeldingen gehad en er zijn behoorlijk veel aanmeldingen. We gaan samen met de OSB kijken naar de mogelijkheden om op termijn de middelbare school in Diemen alsnog te realiseren/”