Muiderstraatweg

Omleiding verkeer door centrum Diemen duurt nog maanden

De omleiding van doorgaand verkeer over de Muiderstraatweg vanaf Plantage de Sniep richting Diemen-Centrum en A10 door het centrum van Diemen gaat nog maanden duren. Binnenkort beginnen de werkzaamheden aan de Muiderstraatweg tussen de Prins Bernhardlaan (rotonde) en de Diemerbrug/Bickerstraat. De weg wordt nieuw ingedeeld, er komt een nieuwe trambaan en bovenleiding en ook worden andere werkzaamheden uitgevoerd. Die werkzaamheden gaan tot eind dit jaar duren. Gedurende die tijd wordt wel een tijdelijke rijbaan aangelegd van de Diemerbrug richting Plantage de Sniep maar niet in de andere richting. Verkeer vanaf Plantage de Sniep zal dus ook die tijd over de Prinses Beatrixlaan en het Wilhelminaplantsoen door het centrum moeten rijden. Ook blijft Bus 44 richting Diemen-Noord voorlopig omgeleid via de Arent Krijtstraat, in tegenstelling tot de mededeling van het GVB dat die omleiding eind deze maand eindigt. Tramlijn 19 zal gedurende drie weken, van maandag 29 april tot en met zondag 16 mei niet naar/van Diemen rijden en vervangen worden door een tijdelijke buslijn 29.