Peter Prins (OP Diemen) niet terug in bestuur Waterschap

Peter Prins, in de gemeenteraad fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen, is niet herkiesbaar bij de komende waterschapsverkiezingen. Prins is momenteel namens 50Plus lid van het Algemeen Bestuur van het waterschap Amstel Gooi en Vecht maar keert na de verkiezingen niet terug. ‘’De kandidatencommissie van 50PLUS heeft mijn kandidatuur afgewezen omdat een ingezonden stuk in het Haarlems Dagblad van mijn hand ‘schadelijk’ zou zijn geweest voor 50PLUS. Maar nergens werd duidelijk gemaakt wat die schade dan zou zijn geweest,’’ aldus Prins in een verklaring op Facebook. Prins had in dat artikel forse kritiek op 50Plus-voorzitter Dales. ‘’Ik wist natuurlijk dat dit gevolgen kon hebben. Zeker bij een voorzitter die niet tegen kritiek kan en lange tenen heeft. Als gekozen volksvertegenwoordiger ben ik gewend om vrijuit te spreken, zonder angst te hebben daarvoor vervolgd te worden. Dit is een wettelijke bescherming. Binnen 50PLUS bestaat die bescherming niet.’’ Prins vervolgt: ‘’Ik heb 50PLUS in de afgelopen vier jaar samen met Ton Richter een gezicht gegeven in waterschap Amstel Gooi en Vecht. We hebben resultaten geboekt. We wilden graag als team ook in de volgende vier jaar hiermee verder gaan. Het heeft niet zo mogen zijn.’’