hoogbouw nee

Leefbaar Diemen wil park op bouwruïne Arent Krijtsstraat

De fractie van Leefbaar Diemen in de gemeenteraad wil dat er een pop-up park wordt aangelegd op de bouwruïne op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. Het hier vroeger staande kantoor is al tijden geleden gesloopt en sindsdien ligt het terrein vol met puin en ander bouwafval. De gemeenteraad wees eerdere plannen voor hoogbouw af maar sindsdien is de eigenaar, de Utrechtse projectontwikkelaar AM, nog niet met nieuwe voorstellen op de proppen gekomen. ‘’De bouw van een nieuw pand is nog lang niet in zicht. De entree van Diemen verdient beter. Bewoners uit de buurt kunnen participeren,’’ schrijft raadslid Leo Smits in het voorstel. ‘’Ons idee is om een laag aarde over het puin te storten en daar (pot) planten en struiken te plaatsen. En voor de gezelligheid misschien wat bankjes, een prieeltje, een zandbakje en wellicht het herplaatsen van het bevrijdingsstandbeeld als mini landmark.’’