Petitie tegen biomassacentrale Diemen aangeboden

De petitie tegen de biomassacentrale die Nuon wil bouwen in Over-Diemen is maandag door initiatiefneemster Maaike Hillebrand aangeboden aan Provinciale Staten in Haarlem. De online petitie was op dat moment door meer dan 4.600 mensen ondertekend. Zij willen dat de provincie geen vergunning afgeeft voor de centrale, de grootste in Nederland, omdat die zorgt voor vervuiling met fijnstof, ook op andere manieren slecht is voor het milieu en er bovendien houtpellets zou gaan verstoken die per schip aangevoerd moeten worden uit onder meer de VS. Tijdens een debat van Provinciale Staten diende de fractie van de Partij voor de Dieren ook een motie in om de plannen van Nuon voor Diemen tegen te houden. Nuon zelf houdt op 4 maart nog een informatie-avond over de plannen in IJburg waar net als in Diemen zelf veel bezwaren tegen het plan zijn geuit.