Bezwaren tegen biomassacentrale kunnen worden ingediend

Vanaf vandaag, vrijdag 1 maart, kunnen bezwaren worden ingediend tegen de ontwerpvergunningen voor de biomassacentrale die Nuon wil bouwen in Over-Diemen. Die ontwerpvergunningen liggen ter inzake bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Voor het indienen van zogenaamde zienswijzen staat een termijn van zes weken. De gemeente Diemen heeft alle informatie rond de plannen en de procedures op een aparte website https://www.diemen.nl/inwoner/publicatie/biomassacentrale-nuon gezet. De gemeente organiseert verder op dinsdag 5 maart a.s. van 18:00-20:00 uur een inloopavond over de zienswijze procedure in het gemeentehuis. Die avond is bestemd voor iedereen die zienswijzen wil indienen; ook inwoners van Muiden, Weesp en IJburg zijn welkom. Vertegenwoordigers van de gemeente Diemen, de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord en NUON zijn aanwezig om informatie te geven bij wie, waar, hoe en voor wanneer zienswijzen kunnen worden ingediend. Verder organiseert Nuon zelf een dag eerder, op maandag 4 maart, nog een informatie-avond over haar plannen in IJburg.