Autostelen

Weer straatroof bij station Diemen-Zuid, verdachten gepakt

Op het Scholeksterpad in de omgeving van station Diemen-Zuid heeft zich dinsdagmiddag opnieuw een straatroof voorgedaan. Een 17-jarige scholiere die samen met haar vriendin over het pad liep werd op klaarlichte dag rond kwart voor één van achteren vastgepakt door twee personen. Er ontstaat een worsteling en in een paar seconden beroven de twee verdachten haar van haar bezittingen. Hierbij raakt het slachtoffer licht gewond. Zodra de buit binnen is, vluchten de twee in de richting van de helling op de Dalsteindreef en verdwijnen daarna uit het zicht, meldt de politie. De politie zette direct een uitgebreide zoektocht op. Dankzij oplettende burgers was bij de politie het kenteken van de mogelijke vluchtauto bekend, waar het duo na de straatroof is ingestapt. Hierdoor kon de politie op een later moment de drie inzittenden aanhouden. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt op dit moment onderzocht. Op camerabeelden is te zien dat er op het moment veel mensen op straat lopen. De politie komt graag met deze personen in contact via 0900-8844, anoniem bellen via 0800-7000 of via een tipformulier op politie.nl