lijn 19

Diemen moet ’t voorlopig doen met oude trams op lijn 19

Het GVB ziet voorlopig geen mogelijkheden om de oude trams die op lijn 19 van en naar Diemen rijden te vervangen door nieuwer materieel. Weliswaar wordt eind dit jaar de eerste van een serie bestelde nieuwe trams verwacht maar daarna volgt nog een lange periode van testen. Als die testen zijn afgerond dan worden er twee nieuwe trams per maand uitgeleverd. Dat hebben de raadsleden Nico Portegijs (PvdA), Wim Advokaat (Ons Diemen) en Bert Timmer (VVD) te horen gekregen tijdens een overleg met het GVB over het openbaar vervoer in Diemen. Een eerdere oproep leverde veel klachten op over het oude materieel op lijn 19. ‘’We zullen het nog met de inzet van die oude trams moeten doen,’’ concluderen de raadsleden. Het GVB stelt daarbij dat in de oude trams precies evenveel ruimte is voor kinderwagens en rolstoelen als in het nieuwere materiaal (Combino), namelijk maximaal twee kinderwagens of rolstoelen. Het vervoerbedrijf kijkt wel naar een ander probleem, de te kleine overstaphalte op Alexanderplein, in het kader van een onderzoek naar het hele halteplan. Een andere wens uit Diemen, terugkeer van een rechtstreekse bus naar het Amstelstation, zit op dit moment niet in de plannen.