studentencomplex diemen

Meldpunt onveilig wonen ook voor studenten in Diemen

Bij het Meldpunt Onveilig Wonen dat de Amsterdamse studentenvereniging ASVA heeft ingesteld over onveilige situaties op en rond campussen zijn ook klachten en meldingen uit Diemen welkom. Het meldpunt is onder meer ingesteld naar aanleiding van verschillende incidenten op de Spinozacampus langs de Daalwijkdreef vlak bij Diemen. Daar zijn de laatste maanden mensen aangevallen en zijn ook veel inbraken gepleegd terwijl er ook een schietpartij heeft plaatsgevonden. Op en rond de studentenhuisvesting in containerwoningen aan de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid en OurCampus daar vlak naast hebben zich echter ook incidenten voorgedaan. Afgelopen week werd in dit gebied weer een 17-jarige scholiere beroofd. Studenten kunnen bij het meldpunt invullen waar ze wonen en Diemen staat bij de opties, aldus ASVA desgevraagd. Het meldpunt is te vinden op https://www.asva.nl/meldpuntonveiligwonen