BusbaanDZ-

VVD wil minder doorgaand verkeer in Diemen-Zuid

De VVD-raadsfractie wil dat het doorgaand verkeer door Diemen-Zuid zoveel mogelijk beperkt wordt. ‘’Om de woonomgeving leefbaar te houden, moet voorkomen worden dat doorgaand autoverkeer door Diemen Zuid wordt gestimuleerd, dan wel dat extra snelle mogelijkheden voor doorgaand verkeer worden geopend. Het is belangrijk dat bewoners en hun bezoek natuurlijk wel met de auto hun eigen huis kunnen bereiken, maar doorgaand verkeer heeft in de woonomgeving niets te zoeken en kan om deze wijken heen rijden. De infrastructuur is daar op toegerust,’’ schrijft de fractie in vragen aan B&W. Het verkeer door Diemen-Zuid neemt gestaag toe, wat volgens de VVD vooral komt door de snelle groei van Diemen die vooral aan die kant van de gemeente plaatsvindt. ‘’In samenspraak met bewoners vragen wij de gemeente Diemen onderzoek naar bestemmingsverkeer uit te voeren. Hoe kunnen we voorkomen dat doorgaand autoverkeer dwars door Diemen Zuid rijdt, maar dat bewoners (en hun bezoekers) hun huis toch kunnen bereiken met de auto? Het doorgaande autoverkeer dient daarbij om Diemen Zuid heen geleid te worden. Beschouwen wij bewoners van Holland Park die met de auto naar Diemen centrum willen rijden als bestemmingsverkeer? Ook op deze vraag zullen we een antwoord moeten vinden.’’