Woonkansen

Schiphol waarschuwt Diemen voor meer geluidshinder

Schiphol waarschuwt de inwoners van Diemen dat er de komende weken opnieuw meer geluidshinder van vliegtuigen te verwachten is. In een brief legt Schiphol uit dat er vanaf zondag 10 maart zes weken groot onderhoud wordt gepleegd aan de Zwanenburgbaan. Gevolg hiervan is dat er zo’n 200 vliegbewegingen per dag verplaatst worden naar andere banen, vooral de Buitenveldertbaan waarvan de aan- en afvliegroute over een deel van Diemen voert. ‘’Mocht u hierdoor meer geluidshinder ervaren dan vinden we dat vervelend. We willen met deze brief graag duidelijk maken waardoor dit komt. Hoewel we de hinder helaas niet kunnen wegnemen, doen we er wel alles aan om de hinder tijdens werkzaamheden te beperken,’’ schrijft de luchthaven. Voor meer informatie verwijst Schiphol naar bezoekbas.nl waar ook klachten over de geluidshinder van vliegtuigen ingediend kunnen worden.