Staking GVB zal ook openbaar vervoer in Diemen treffen

Het personeel van het GVB gaat op maandag 18 maart ’s morgens vroeg staken om een beter pensioen. Die ochtend rijden trams, bussen en metro vanaf 6 uur 66 minuten niet. Openbaar vervoer voor zes uur vervalt ook terwijl tram, bus en metro vanaf 7.06 uur pas langzaam weer op gang zullen komen De actie zal ook Diemen treffen want het GVB verzorgt hier tramlijn 19, metrolijn 53 en buslijn 44 terwijl ook bus 66 gedeeltelijk door Diemen rijdt. Met de actie onderstrepen de GVB-medewerkers net als veel collega’s in andere branche een pensioenleeftijd van 66 jaar meer dan genoeg vinden. ‘’Voor zware beroepen, zoals werken in het openbaar vervoer, is het bovendien belangrijk dat de boete voor eerder stoppen met werken wordt opgeheven. De meeste mensen die nu werken, dreigen minimaal tot hun 68e door te moeten gaan. Dat hakt er veel te hard in’’, zegt Eric Vermeulen van FNV Stadsvervoer in Het Parool. De staking past in het kader van de nationale actiedag voor een betere pensioenregeling die de vakbonden voor de 18e maart hebben uitgeroepen.