BusbaanDZ-

Busbaan Diemen-Zuid gaat open voor alle verkeer

De busbaan in Diemen-Zuid gaat open voor alle verkeer. De busbaan wordt daartoe deels verlegd en anders ingericht. Tegelijk wordt heel Diemen-Zuid een 30 km-zone. B&W van Diemen hebben daartoe een wijziging van het bestemmingsplan voorgesteld. Lex Scholten, wethouder verkeer: “Wij beseffen dat het openstellen van de busbaan een ingrijpende wijziging is. Een deel van de bewoners van Diemen Zuid wordt geconfronteerd met meer verkeer, terwijl in een ander deel het juist rustiger wordt. Daarom willen we dan ook zorgvuldig opereren om dit proces zo goed mogelijk uit te voeren”. Aanleiding voor de maatregel is de ontwikkeling van de woonwijk Holland Park en de wens dit nieuwe woongebied goed aan te sluiten op de rest van Diemen. ‘Na aanpassing ontstaat straks een eenduidige en sociaal veiligere route van Holland Park naar Diemen Centrum. Voetgangers, fietsers, auto’s en openbaar vervoer zijn dan in één zone gecombineerd,’ aldus de gemeente. Voor bewoners en andere betrokkenen wordt dit voorjaar een inloopavond georganiseerd. Ook worden de bestemmingsplan procedure en de mogelijkheden om bezwaren en meningen in te dienen toegelicht. Het zal vermoedelijk wel anderhalf jaar duren voordat het bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad.