Bouw horecaproject Diemerbos niet voor eind dit jaar

De bouw van het café/restaurant en proeflokaal van Bird Brewery bij het Diemerbos in Diemen zal niet voor eind dit jaar beginnen. Het wachten is op de vereiste vergunningen, heeft een woordvoerder van Bird Brewery meegedeeld. De gemeente Diemen heeft de procedures daarvoor vorige week op gang gebracht. Bird Brewery hoopt nog wel het horecabedrijf met brouwlab, keuken, bibliotheek en andere faciliteiten bij het Diemerbos rond de Pasen van 2020 in gebruik te nemen. De initiatiefnemers deelden in de laatste dagen van vorig jaar mee dat de crowdfunding voor het project rond was. Het gestelde doel van minimaal een half miljoen euro was toen bereikt. Meer dan 400 belangstellenden hebben daarbij gemiddeld 1.301 euro toegezegd. Om verdere uitbreiding van het project met onder meer een evenementenruimte mogelijk te maken zou nog eens een goede 250.000 euro nodig zijn.