EDOG Elvis

Onderscheiding voor regisseur Erik Damman van EDOG

Regisseur Erik Damman van EDOG Muzikaal Theater is benoemd tot lid in de Orde van Oranje- Nassau. De koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester Erik Boog na afloop van de succesvolle jubileumvoorstelling Titanic in de tot musicaltheater omgebouwde Sporthal Diemen. Damman meldde zich al op 16-jarige leeftijd bij het Eerste Diemer Operette Gezelschap en heeft sindsdien aan alle 40 grote voorstellingen meegewerkt. Hij zong en speelde kleine en grote rollen, zat in de propagandacommissie van EDOG en ging zich later ook bezig houden met de ombouw van de sporthal tot theaterzaal waarvan hij uiteindelijk de hele coördinatie voor zijn rekening nam. Hij heeft een aantal bestuursfuncties binnen de vereniging vervuld en houdt zich sinds 2006 bezig met de regie, vanaf 2007 als vaste zelfstandig regisseur. ‘’Hij heeft met passie en bevlogenheid heel veel mensen voor EDOG geënthousiasmeerd en het niveau en plezier naar grote hoogte gestuwd,’’ aldus de burgemeester. Damman doet ook op andere fronten aan vrijwilligerswerk in Diemen en kreeg daarvoor in 2017 de vrijwilligersonderscheiding van de gemeenteraad.

(Archieffoto)