afvalcontainer op slot

Meerlanden deelt compost uit op Gemeentewerf Diemen

Afvalbedrijf Meerlanden deelt zaterdag 30 maart weer gratis compost uit op de Gemeentewerf van Diemen aan Landlust. Dat gebeurt van 10.00 tot 15.00 uur maar alleen zolang de voorraad strekt. Meerlanden wil met deze actie de bewoners van de veertien gemeenten waar het bedrijf actief is bedanken voor hun inspanningen om GFT, groente-, fruit- en tuinafval én etensresten, te scheiden. ‘’Met het scheiden van GFT beginnen inwoners letterlijk zelf iets moois; schone GFT levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. Een gezonde bodem begint dus al thuis in de keuken, de tuin en op het balkon!,’’ aldus Meerlanden. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout. Daarvoor dient men zich wel op te geven via meerlanden.nl