Bus 44 doet deel Diemen-Noord weken niet aan

Bus 44 rijdt vanaf 1 april tot begin juni een verkorte route door Diemen-Noord. Dat houdt verband met de vernieuwing van de rijbaan van Meerkoet. Om die reden is in de maand april de kruising van die weg met de Tureluurweg ook volledig afgesloten. Bus 44 rijdt een alternatieve route via de Botterweg van en naar de Diemerpolderweg, met tijdelijke haltes op de hoek van de Botterweg en Fregat, op de Schepenweg en op de Diemerpolderweg bij de Ouddiemerlaan. De haltes Tureluurweg, Zeezigt, Oude Waelweg, Buytenweg, Vogelweg, Rietzangerweg en Meerkoet komen echter van 1 april tot 7 juni te vervallen. Bus 44 rijdt vanaf 29 april tot en met 12 mei ook al een aangepaste route in Diemen-Zuid vanwege de afsluiting van de Diemerbrug. Bovendien zullen ook de werkzaamheden aan de Muiderstraatweg tot een omleiding voor deze buslijn zorgen.