Blauwe Olifant

Diemen heeft eigen postzegel van de Blauwe Olifant

De Diemense filatelieclub De Zegelaars heeft ter gelegenheid van haar veertigjarig jubileum een speciale postzegel uitgegeven met een afbeelding van De Blauwe Olifant, het speeltoestel uit de jaren 50 van de vorige eeuw dat onlangs tot gemeentelijk monument is verheven. Veel kleine en jonge Diemenezen en Diemenaren hebben op dit speeltoestel hun eerste acrobatische toeren uitgehaald. Omdat veel van dit soort speeltoestellen in de loop van de tijd zijn verdwenen, heeft de gemeente de Blauwe Olifant tot monument verklaard en een nieuwe plaats gegeven in het Mandelapark. De Blauwe Olifant postzegels zijn verkrijgbaar in een velletje van vijf. Inwoners van Diemen kunnen ze bestellen door per velletje 6 euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. Dan krijgt u ze in de brievenbus. Wie buiten Diemen woont betaalt per velletje 7 euro en krijgt de zegels dan per post thuisgestuurd. Wie lid wordt van De Zegelaars krijgt een velletje postzegels cadeau.