Diemen Rochdale

Rochdale kan zaak tegen sjoemelende bestuurder afsluiten

‘’De strafrechtelijke veroordeling door het gerechtshof van voormalig bestuursvoorzitter Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale wegens onder meer het aannemen van steekpenningen (omkoping), belastingfraude en meineed, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. Dit betekent dat hij 3 maanden en 3 jaar gevangenisstraf krijgt.’’ Dat schrijft de woningcorporatie, die ook veel complexen in Diemen beheert, op haar website. Möllenkamp is ruim tien jaar geleden ontslagen bij Rochdale. Bestuursvoorzitter Hester van Buren: ‘’Dit proces heeft heel lang geduurd, meer dan tien jaar. Voor onze interne organisatie was het hoofdstuk al lang gesloten. Het is fijn dat het nu ook juridisch afgerond is. Met Rochdale gaat het goed. Met ruim 400 medewerkers zetten we ons dagelijks in voor  leefbare wijken. Dit doen we voor onze 80.000 bewoners in Amsterdam en omliggende gemeenten.’’