Huren in Holland Park lopen op tot € 2.600 per maand

De huren in de nieuwbouwwijk Holland Park lopen op tot 2.600 euro per maand. Eerder meldde diemerkrant.nl huurbedragen van 900 tot 2.200 euro per maand. Uit een antwoord van B&W op schriftelijke vragen van de Ouderenpartij Diemen over dat artikel en een reactie van wethouder Nuijens daarop blijkt echter dat een penthouse in de wijk 2.600 euro per maand aan huur op moet brengen. B&W stellen dat in dit deel van Holland Park ‘niet is gestuurd op het maximeren van de huurprijzen’. Dat is wettelijk pas mogelijk sinds 1 juli 2017 toen de wijk al volop in aanbouw was. Ook is ‘niet gestuurd’ op de bouw van sociale huurwoningen, wat in de volgende delen van Holland Park wel zal gebeuren. Het college legt verder uit dat een kwart van de sociale woningen die in Diemen worden gebouwd met voorrang kan worden toegewezen aan Diemenaren. Het streven is echter om deze woningen zoveel mogelijk voor inwoners van Diemen te bestemmen. ‘’Het college is trots op de ambitie om sterk in te zetten op de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woonruimte voor Diemenaren, onder meer door het ontwikkelen van 1085 sociale huurwoningen. Het college zal vervolgens, in samenspraak met de gemeenteraad, alles in het werk stellen om zoveel mogelijk van deze woningen beschikbaar te maken voor woningzoekenden uit Diemen.’’