Vertraging op stations Diemen door breuk bovenleiding

UPDATE

Het treinverkeer van en naar de stations Diemen en Diemen-Zuid kampt sinds dinsdagmorgen met ernstige vertragingen door een gebroken bovenleiding op het traject tussen Diemen en Weesp. Oorspronkelijk werd gemeld dat het om Duivendrecht ging maar NS spreekt nu van Weesp. Door dat probleem rijden er in ieder geval veel minder treinen op alle trajecten van en naar Diemen Centrum en Diemen-Zuid. NS heeft besloten om op het traject Weesp, Diemen en Amsterdam Muiderpoort vervangend busvervoer in te zetten. Op Twitter melden NS en ProRail dat die situatie nog de hele dag kan duren. De vertragingen zijn in de loop van de ochtend verspreid naar de hele omgeving van Amsterdam en Schiphol. Tegelijk deed zich ook op de A1 bij Diemen richting A10 ernstige vertraging voor door een ongeval in de Zeeburgertunnel waardoor die tunnel korte tijd gesloten moest worden.