Werk aan ophaalbruggen in Diemen van start gegaan

De vernieuwing van de elektrische installaties van de twee ophaalbruggen over de Weespertrekvaart in Diemen is deze week begonnen. Die installaties zijn verouderd en aan vernieuwing toe. Als eerste is de Venserbrug van maandag 8 april tot en met zondag 21 april afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen van 8 tot 15 april nog gebruikmaken van de Venserbrug, maar vanaf maandag 15 april tot en met zondag 21 april is die brug volledig afgesloten. Alle verkeer wordt dan met een woud aan borden omgeleid via de Diemerbrug. Die brug zal op haar beurt afgesloten zijn voor alle verkeer van maandag 29 april tot en met zondag 12 mei. Dan is er een omleiding over de Venserbrug, ook voor bus 44. In verband met werkzaamheden aan de stoplichten bij de Diemerbrug staan daar maandag 8 en dinsdag 9 april ook verkeersregelaars. De scheepvaart door de Weespertrekvaart in Diemen is gestremd tot en met zondag 12 mei.