Avondspits leidt tot lange files in centrum van Diemen

De avondspits heeft weer tot lange files geleid in het hele centrum van Diemen. Verkeer dat via de Arent Krijtstaat Diemen uit wilde naar de Middenweg stond tot aan het winkelcentrum Diemerplein en soms voorbij de Ouddiemerlaan vast. Ook op de Hartveldseweg voor de stoplichten bij de Arent Krijtstraat deden zich vaak langdurige vertragingen voor. Het oponthoud wordt zo goed als zeker veroorzaakt door de afsluiting van de Piet Heintunnel en het daarbij geleden kruispunt met de Zuiderzeeweg (Schellingwoudebrug) bij Zeeburg waardoor verkeer dat Amsterdam in wil massaal via de A10 afslag  Watergraafsmeer naar de Middenweg uitwijkt. Die afsluiting zou donderdag 18 april afgelopen moeten zijn. Daarnaast was er ook meer dan het gebruikelijke sluipverkeer. De problemen werden nog verergerd doordat het dinsdag volgens Rijkswaterstaat de drukste spits tot nu toe op de Nederlandse snelwegen was.

(archieffoto)