Parkeren wordt ook in Diemen vooral mobiel betaald

Parkeergeld in het centrum van Diemen wordt voor 80 procent betaald via mobiel parkeren, bijvoorbeeld via het in Diemen zelf gevestigde Parkmobile. Eén van op vijf parkeerders betaalt nog bij de parkeerautomaat. In kantorengebied Bergwijkpark-Zuid betalen zelfs nog meer parkeerders met mobiel parkeren, aldus B&W in antwoord op vragen van GroenLinks. Die fractie wilde weten of in de nieuwe zone met betaald parkeren langs de Muiderstraatweg, Burg. de Kievietstraat en directe omgeving straks nog contant betaald kan worden bij de parkeermeter. Dat is niet het geval omdat dat leidt tot vandalisme en omdat het ophalen van het geld dan nog meer kost dan wat de parkeermeters opbrengen. Bij de parkeerautomaten aan de Muiderstraatweg, Ouddiemerlaan, Burg. de Kievietstraat en Nic. Lublinkstraat kan straks worden betaald met pinpas, creditcard, contactloos of via mobiel parkeren, aldus B&W. Het invoeren van betaald parkeren in dit gebied staat vanavond, donderdag 18 april, op de agenda voor de gemeenteraad.