lijn 19

Tram 19 niet naar Diemen, ook verstoring bus 44

Tramlijn 19 rijdt dinsdag opnieuw lange tijd niet naar en van Diemen nadat er een tram was ontspoord op de Hartveldseweg. Dat meldt het GVB op de informatiesite. De route van Lijn 19 is ingekort tot het Voorlandpad bij Betondorp. De tram stopt daardoor niet op de haltes Arent Krijtstraat, Schoolstraat, Nic. Lublinkstraat en De Sniep in Diemen. De problemen zouden tot een uur of twee kunnen duren, verwachtte het vervoerbedrijf. Het GVB sprak rond half elf nog niet over vervangend busvervoer. Lijn 19 reed ook maandagavond een flinke tijd niet van en naar Diemen omdat er een versperring was bij de Nicolaas Lublinkstraat. Dinsdagochtend ondervond ook buslijn 44 langdurig problemen in Diemen-Noord. Door een verzakking van de waterafvoer op de Hermelijnvlinder kon de bus de eindhalte niet bereiken. Volgens het GVB kwam er ook bij de tijdelijke haltes aan de Botterweg en de Schepenweg en bij de Klipperweg geen bus richting Diemen-Noord.