vrijheidsmaaltijd

”Veel inzet en toezicht tegen straatroven in Diemen”

Het aantal straatroven in Diemen is de laatste tijd verminderd. Dit jaar is tot nu toe ook niet sprake van een toename vergeleken met 2018. ‘’Je kan nooit zeggen dat het nooit meer voor zal komen. Ik ga geen loze beloften doen, straatroven zullen helaas voor blijven komen,’’ aldus burgemeester Erik Boog in antwoord op vragen van Ons Diemen naar aanleiding van een recente beroving bij het station in Diemen-Centrum. Boog benadrukte daarbij dat er veel inzet en toezicht is in de strijd tegen straatroven, zowel van de politie als private bedrijven en andere toezichthouders. De burgemeester acht in dit verband cameratoezicht weinig geschikt omdat straatroven, bijvoorbeeld rond station Diemen-Zuid, in een groter gebied plaatsvinden en daders ‘ook vaak juist een plek kiezen waar ze niet meer gevolgd worden om toe te slaan’. In het algemeen stelde Boog: ‘’Niemand wil het probleem van de straatroven bagatelliseren, zeker niet, maar we moeten het ook in het juiste perspectief plaatsen,’’ aldus Boog.