KPN gaat in heel Diemen glasvezelnet aanleggen

Heel Diemen krijgt nu toch een glasvezel netwerk. Vanaf 6 mei starten de werkzaamheden in Diemen-Noord en daarna volgen Diemen Centrum en Diemen Zuid. De gemeente Diemen heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met KPN NetwerkNL. Dat bedrijf legt het netwerk straat voor straat aan en sluit de woningen ook kosteloos aan. Inwoners van de Diemer wijken worden door KPN NetwerkNL geinformeerd. Het netwerk wordt aangelegd tot in de woning waarna bewoners vrij zijn om wel of geen abonnement te nemen bij een provider van hun keuze. Naar verwachting zal heel Diemen begin volgend jaar zijn aangesloten. Wethouder Jorrit Nuijens: “Ik ben blij dat we met de komst van het glasvezelnetwerk tegemoet kunnen komen aan een behoefte van onze inwoners. Vooral in Diemen Centrum en Diemen Zuid, waar op sommige plekken de internetsnelheid erg traag is, kunnen bewoners gaan profiteren van het nieuwe, snelle en betrouwbare netwerk. Met dit nieuwe netwerk zijn we tevens voorbereid op de uitrol van 5G in de toekomst”.