Nachtelijke geluidshinder bij werk aan Muiderstraatweg

Bewoners van de Muiderstraatweg en omliggende buurten in het centrum van Diemen kunnen vanaf maandag 29 april drie weken last hebben van geluidshinder van ingrijpende nachtelijke werkzaamheden. Vanaf die dag tot en met donderdag 16 mei gaat het GVB tussen de Nic. Lublinkstraat en de Burg. Bickerstraat dag en nacht aan het werk met het vervangen van de tramrails en de bovenleidingen.  Met name het slopen van de rails en het beton en de afvoer daarvan veroorzaakt flink wat geluid. Daarnaast werkt de aannemer ook aan de rijbanen. Na 16 mei zal er ook nog zo nu en dan ’s nachts gewerkt worden. Tegelijkertijd wordt ook gewerkt aan de Diemerbrug die van 29 april tot en met 12 mei dicht is voor alle verkeer. ‘’Wij doen een beroep op uw begrip en geduld, waarbij we het eindresultaat voor ogen houden. Als alle werkzaamheden achter de rug zijn, zijn de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg omgevormd tot een prachtige, groene boulevard,’’ schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.

(archieffoto)