lijn 19

Diemen vraagt om reeks verbeteringen tramlijn 19

Diemen wil dat er wat gedaan wordt aan de oude, lawaaierige trams op lijn 19. De tramstellen zijn niet comfortabel en bieden te weinig ruimte voor rolstoelen en kinderwagens. Ook moet er wat gedaan worden aan de vele regelmatige storingen op deze langste tramlijn van het GVB. ‘’De betrouwbaarheid van deze OV-verbinding is daarmee onder druk komen te staan wat invloed heeft op de aantrekkelijkheid van het OV voor de inwoners van Diemen,’’ stellen B&W in een brief aan het GVB. Daarin wordt ook gevraagd om iets te doen aan de overstaphalte Alexanderplein die te smal is, een te kleine wachtruimte heeft en ook te weinig bescherming en zitmogelijkheid biedt. Diemenaren die van of naar het centrum van Amsterdam moeten, dienen sinds de vervanging van Lijn 9 door Lijn 19 op het Alexanderplein over te stappen. ‘’Wij verzoeken GVB om een kwaliteitsverbetering te realiseren in de betrouwbaarheid en het materieel van lijn 19 en de overstapvoorziening bij het Alexanderplein in Amsterdam te verbeteren,’’ aldus de brief.