Mantelzorgers Diemen

‘OBA Diemen en De Omval willen graag samenwerken’

‘’De OBA en De Omval willen graag samenwerken op één locatie. Tegenwoordig draait een bibliotheek niet meer alleen om de uitleen van boeken, maar gaat het vooral om ontmoeting en educatie in combinatie met (andere) culturele activiteiten en horeca, ook ambities van De Omval, overigens.’’ Dat zegt wethouder Jeroen Klaasse van cultuur op Facebook in reactie op het bericht van diemerkrant.nl dat de verhuizing van de OBA Diemen naar Theater de Omval naderbij komt. ‘’Verbouwing van De Omval biedt ook de mogelijkheid om de huidige functies beter in te richten. Denk aan meer passende ruimtes voor de muziekschool en de mogelijkheid voor een (2e) kleine zaal.’’ Klaasse wijst er op dat de OBA Diemen nu nog te maken heeft met een behoorlijk hoge huur. ‘’In De Omval gaan ze iets minder betalen. Bovendien betalen ze in De Omval, in tegenstelling tot de huidige situatie, aan de gemeente. Deze huurinkomsten dekken de kapitaallasten voor de gemeente voor de verbouwing voor het grootste deel.’’ Klaasse benadrukt dat beide instellingen veel kansen zien in samenwerking, onder andere door gezamenlijke ondersteunende horeca, tweede multifunctionele zaal, etc. ‘’Als de gemeente dit ‘van bovenaf’ zou opleggen, dan zou het niet werken.’’