Nieuwe tram komt aan in GVB-werkplaats Diemen

De eerste van de nieuwe generatie trams is vrijdagochtend in alle vroegte aangekomen in de GVB Werkplaats aan de Provincialeweg in Diemen. Met een speciale installatie is de zogenaamde Tram 15G (of 15e generatie) daar op de rails gezet. Het tramstel is met een dagenlang transport per vrachtcombinatie vanuit de fabriek in Spanje naar Diemen gebracht. De eerste 5G tram wordt nu eerst in de hoofdwerkplaats uitgebreid getest. De eerste feitelijke testrit zal ook door Diemen lopen omdat die werkplaats alleen via het spoor langs de Sniep en over de Muiderstraatweg/ Hartveldseweg met het Amsterdamse tramnet is verbonden. Het GVB gaat er tot nu toe vanuit dat de nieuwe generatie trams vanaf 2020 gaat rijden maar of dat ook op Lijn 19 zal zijn is nog niet meegedeeld.

Foto Vervoerregio Amsterdam