Gemeente heeft begrip voor irritatie actie Handhavers

De Handhavers van Diemen hebben de afgelopen weken op veel plaatsen bezitters van fietsen, scooters en motoren die aan openbare eigendommen waren vastgemaakt geverbaliseerd of gewaarschuwd omdat dat verboden is. Bij scooters gebeurde dat ook door het aanbrengen van stickers op het windscherm. Die acties van de Handhavers heeft veel irritatie opgeroepen van mensen die niet wisten dat je in Diemen een tweewieler niet aan een lantaarnpaal, boombeschermer of andere openbare inrichting vast mag maken. Hoewel het gaat om reguliere taken van de Handhavers vindt een woordvoerder van de gemeente het ‘wel begrijpelijk dat mensen er hun ongenoegen over uitspreken’. Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening ‘maar niet iedereen heeft de APV op het netvlies.’ ‘’Het had beter geweest als Handhaving dit soort zaken eerst met communicatie zou oplossen door het probleem te signaleren en dan tot actie overgaan,’’ zegt de woordvoerder. Binnen de gemeente zal daar ook overleg over worden gevoerd. Het op scooters plakken van stickers ‘is hier en daar niet goed gegaan en daarop is al actie ondernomen’.