Gemeentehuis

Diemen herdenkt oorlogsslachtoffers op 4 mei

De traditionele herdenkingsbijeenkomst op 4 mei begint om 19.00 uur in het gemeentehuis van Diemen. Tijdens die bijeenkomst worden de Nederlandse oorlogsslachtoffers herdacht, dit zijn alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De bijeenkomst wordt geopend door mevr. Josje Kronenberg-Heijne van het Comité Diemen 1940-1945. Daarna zijn er voordrachten van de Jongerenraad, de Kinderraad en leerlingen van de Diemense basisscholen, muziek van het Allegria koor en een toespraak door burgemeester Erik Boog. Om 20.00 uur vindt de kranslegging plaats bij het monument achter het Gemeentehuis. Voor het tweede jaar herdenkt Theater de Omval op 4 mei middels een speciale voorstelling. In het kader van “Theater na de Dam” speelt “Theater in Feite” om 21.00 uur de voorstelling Sobibor. Toegang is gratis, reserveren via www.theaterdeomval.nl