Vijf weekenden geen treinen tussen Diemen-Zuid en Schiphol

Vanaf dit weekend rijden er vijf weekenden lang geen treinen richting Schiphol van en naar station Diemen-Zuid. Reizigers naar Schiphol wordt aangeraden via de metro te reizen naar station Amsterdam-Lelylaan of Amsterdam CS en daar op de trein te stappen. Dat leidt wel tot een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. NS geeft daarbij aan dat treinkaarten op dit traject ook geldig zijn op de metro. Volgens de NS Reisplanner rijden er richting Weesp wel intercity-treinen op Diemen-Zuid. Gedurende een deel van de komende weekenden worden in die richting echter bussen ingezet, meldt NS desgevraagd. De stremming heeft te maken met de start van de werkzaamheden rond de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. ProRail start binnen Zuidasdok onder andere met de bouw van de Brittenpassage, de nieuwe stationspassage. NS raadt in elk geval aan voor aanvang van de reis de reisplanner te raadplegen.