Wethouder GL

Wethouder Nuijens (GroenLinks) woont nog niet in Diemen

De vorig jaar mei aangetreden wethouder Jorrit Nuijens van GroenLinks woont nog niet in Diemen maar nog altijd in Amsterdam. Nuijens moet daarom de gemeenteraad in de vergadering van volgende week 23 mei opnieuw vragen om hem voor een jaar ontheffing van de woonplicht voor wethouders te verlenen. De wethouder verklaarde voor de raadsverkiezingen van vorig jaar maart ‘dat hij zo snel mogelijk naar Diemen zou verhuizen’. Hij deed eerder samen met een partner een poging om een manegecomplex aan de Stammerdijk in Diemen te kopen om daar dan de bedrijfswoning te betrekken maar dat is spaak gelopen. ‘’Amsterdam is de buurgemeente van Diemen, waarmee voor  wethouder Nuijens de bereikbaarheid van Diemen niet in het geding is,’’ schrijft burgemeester Erik Boog aan de gemeenteraad.