Arq wil nieuw gebouw

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan ARQ in Diemen

Koningin Máxima heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in Diemen-Zuid. De koningin heeft daarbij zowel met medewerkers als patiënten van ARQ gesproken. Onderwerpen waren onder andere hoe je om kan gaan met schokkende gebeurtenissen en hoe je voorkomt dat mensen na aanslagen, oorlog of ongelukken permanent last houden van deze ervaring. Ook waren er demonstraties van behandelmethodes, zoals de innovatie 3MDR behandeling waar met behulp van een loopband en virtual reality patiënten met PTSS worden behandeld. Jan-Wilke Reerds, voorzitter van de raad van bestuur van ARQ: “Wij zijn verheugd met het bezoek van Koningin Máxima aan ARQ. De interesse die zij vandaag toonde in de gesprekken met onze patiënten en medewerkers was bijzonder om te ervaren. Het benadrukt ook het belang van aandacht voor getroffenen van schokkende gebeurtenissen en het belang van preventieve maatregelen, goede zorg, kennisuitwisseling en onderzoek op het gebied van psychotrauma.” ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is de nieuwe naam van Arq Psychotrauma Expert Groep waarvan het hoofdkantoor is gevestigd aan Nienoord bij Holland Park in Diemen.