Nuonweg

Diemen zet laatste stap naar opening van de Nuonweg

Diemen zet binnenkort de laatste stap naar de opening van de Overdiemerweg, beter bekend als de Nuonweg. De gemeenteraad wordt volgende maand gevraagd het bestemmingsplan Openstelling Overdiemerweg Nuonterrein vast te stellen. Dat maakt de weg vrij voor het herinrichten en verbreden van de Nuonweg en de aanleg van een vrijliggend fietspad. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de gemeente Amsterdam die ook de kosten zal betalen. Met de openstelling van de Nuonweg wordt de Maxis rechtstreeks bereikbaar voor bezoekers uit IJburg. Voor mensen uit Diemen komt er naar de Maxis een andere route via de Uyllanderbrug en de dan geopende Nuonweg. Op de terugweg kunnen Diemenaren dan dezelfde route volgen en hoeft niet meer omgereden te worden via Muiden en de A1. De bestaande Maxisweg is straks alleen toegankelijk voor openbaar vervoer. De verwachting is dat de Nuonweg volgend jaar daadwerkelijk open kan gaan.