Diemen wil aantal laadpalen elektrische auto’s verdubbelen

Diemen beschikt momenteel over 22 openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Gezien de sterke opkomst van elektrisch rijden wil de gemeente dat aantal volgend jaar minstens verdubbelen. Bij bestaande laadpalen komen meer laadpunten inclusief aparte parkeervakken voor elektrische auto’s. Verder komen er in de wijken Biesbosch en Holland Park en op de bedrijventerreinen Verrijn Stuart en Stammerkamp eveneens openbare laadpunten. De gemeente wil daarbij uitgaan van zogenaamde strategische voorkeurslocaties. Die locaties zijn goed bereikbaar, zichtbaar en bieden doorgroeimogelijkheden. ‘’Op deze manier kan er efficiënter op de wensen van toekomstige gebruikers worden ingespeeld. Daarom wordt ervoor gekozen om nieuwe laadpalen op parkeerterreinen in de buurt van winkelcentra, publieke voorzieningen of op een centrale locatie binnen een wijk te plaatsen. We creëren daarmee (voorlopig) een dekkend netwerk van laadpalen voor de meeste bewoners/werkenden die elektrisch (willen gaan) rijden,’’ staat in een notitie aan de gemeenteraad.