Stations

Diemen zit dinsdag zonder trein, tram, bus en metro

Ook Diemen zit dinsdag 28 mei zonder openbaar vervoer door de landelijke staking die de vakbonden hebben georganiseerd om een betere pensioenregeling af te dwingen. Tram, bus en metro van het GVB rijden in ieder geval niet. De NS heeft meegedeeld dat er geen of hooguit een zeer beperkt aantal treinen zal rijden. Hoewel de staking officieel 24 uur zal duren zullen de gevolgen volgens de Spoorwegen ook woensdag in de ochtendspits nog merkbaar zijn. Streekvervoerder Connexxion, die ook lijnen door Diemen laat rijden, laat voorshands weten dat de gevolgen van de staking nog niet duidelijk zijn maar aangenomen wordt dat de meeste bussen niet op de weg komen. Schiphol heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om de staking te voorkomen waardoor de plannen op het laatste moment nog kunnen veranderen.