Geluidshinder voor bewoners door werk Burg. Bickerstraat

De werkzaamheden aan de Burg. Bickerstraat tussen Diemerplein en het Van Medenbach Wakkerplein gaan op 3 juni van start. De rijweg bestaat uit een betonconstructie op palen waarvan het dek verwijderd moet worden om dat te vervangen door asfalt. Omwonenden zullen daarvan al vanaf 7 uur ‘s ochtends de nodige geluidshinder ondervinden, waarschuwt de gemeente in een bewonersbrief. ‘’Wij realiseren ons dat dit voor u hinder en (geluids)overlast gaat veroorzaken. Helaas is er geen andere mogelijkheid om deze werkzaamheden op een andere wijze uit te voeren. Wij hopen dan ook te mogen rekenen op uw begrip en geduld.’’  Omdat de Burg. Bickerstraat wel open moet blijven voor het verkeer, met name de hulpdiensten op weg naar Diemen-Zuid, zal een tijdelijke rijbaan of bypass worden aangelegd. Daarvoor moeten het fietspad en de groenstrook verdwijnen en worden ook een aantal bomen omgehakt. Een aantal parkeervakken is tijdelijk niet beschikbaar maar bewoners kunnen van parkeermogelijkheden elders in de wijk gebruik maken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in augustus afgerond. Het deel van de Burg. Bickerstraat bij de Diemerbrug komt pas later aan bod.