Boog: gang van zaken bij Roemeens stembureau kwalijk

Burgemeester Boog van Diemen noemt de gang van zaken bij het Roemeense stembureau in Diemen-Zuid, waar zondag duizenden mensen tot zes uur moesten wachten, kwalijk. Hij heeft ook felle kritiek op het feit dat mensen die bij het sluiten van het stembureau om 21.00 uur nog in de rij staan volgens de Roemeense wet hun stem niet meer mogen uitbrengen. ‘’Dat vind ik uit democratisch oogpunt een zeer kwalijke zaak. Net zoals de slechte organisatie vandaag waardoor mensen lang moeten wachten of misschien zelfs niet kunnen stemmen.’’ De burgemeester van Diemen heeft eerder zondag persoonlijk contact opgenomen met de Roemeense ambassadeur in ons land en gevraagd om versterking om het stemproces te versnellen. In het stembureau in Huis van de Buurt ’t Kruitvat zaten slechts vier mensen aan één tafel. Daarnaast heeft de gemeente Diemen extra faciliteiten en toezicht geregeld.  Burgemeester Boog zal later op zondagavond nog een officiële verklaring afgeven.