Vijf uur wachttijd Roemeens stembureau Diemen-Zuid

update

De wachttijd voor het Roemeense stembureau in Huis van de Buurt ’t Kruitvat in Diemen-Zuid is zondagmiddag opgelopen tot meer dan vijf uur. Duizenden Roemenen staan door heel Diemen-Zuid in de rij om hun stem uit te brengen. De bizarre situatie is al landelijk nieuws op onder meer RTLNieuws. Daar klagen de wachtenden dat er in het buurthuis slechts één tafeltje met drie of vier mensen is als stembureau. Diemen is slechts één van de vier locaties in Nederland waar de circa 30.000 Roemeense staatsburgers in ons land kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen en ook de enige plaats in het noordelijk deel van het land. Volgens wethouder en loco-burgemeester Jorrit Nuijens mogen mensen die in de rij staan bij de officiële sluitingstijd altijd nog stemmen. ‘’Als ik het juist heb dan blijft het bureau open tot degene die in de rij stond op het moment dat de polls sluiten geholpen is,’’ aldus Nuijens desgevraagd.

foto Marnix Bolkestein