Stembureaus

PvdA in Diemen grootste partij bij Europese verkiezingen

De PvdA is met 22 procent van de stemmen als grootste uit de bus gekomen bij de vorige week gehouden Europese verkiezingen in Diemen. De PvdA scoorde daarmee twee-en-een-half keer zo hoog als bij de vorige verkiezingen voor het EP en ook 10 procentpunten hoger dan bij de raadsverkiezingen van 2018. GroenLinks werd tweede met 17,3 procent vergeleken met 6,8 procent vijf jaar geleden. Bij de raadsverkiezingen van vorig jaar was GL nog de grootste met 21,7 procent. De VVD is de derde partij met 12,6 procent terwijl dat bij de raad 2018 14,4 procent was. Forum voor Democratie haalde nu 11,5 procent maar deed niet mee aan de raadsverkiezing. D66 komt op 8,5 procent, een halvering vergeleken met de 17,6 procent vorig jaar. Het CDA en de Partij voor de Dieren zitten in Diemen elk rond de vijf procent terwijl 50Plus ruim vier procent scoort. De PVV is ook in Diemen de grootste daler want die haalde nu 2,9 procent terwijl dat bij de Europese verkiezingen van 2014 nog 11,5 procent was.