Enorme rijen Roemenen voor stembureau in Diemen-Zuid

In Diemen-Zuid staan deze zondag vele honderden Roemenen in de rij voor een stembureau voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dat gevestigd is in Huis van de Buurt ‘t Kruitvat. Roemenië behoort tot de landen waar op zondag verkiezingen worden gehouden. De inwoners van dat land stemmen ook over een referendum tegen corruptie wat de toeloop des te groter maakt. In Nederland zijn slechts twee stembureaus voor de 30.000 in ons land wonende Roemenen waardoor velen over grote afstand naar Diemen hebben moeten reizen. De enorme toeloop zorgt ook voor parkeerproblemen in het grootste deel van Diemen-Zuid. ‘’Volgende keer misschien meer dan twee stembureaus in Nederland,’’ vraagt wethouder Jeroen Klaasse zich dan ook af op Twitter.

foto Marnix Bolkestein