Nieuwe haltes bij Diemerbrug klaar voor tram en bus

Het GVB heeft de halte-huisjes geplaatst bij de nieuwe tram- en bushalte Diemerbrug. Die wordt zaterdag 1 juni in gebruik genomen en vervangt de twee bestaande tramhaltes bij de Nic. Lublinkstraat en de Schoolstraat. Het opheffen van die haltes heeft te maken met de wens van het GVB om trams sneller te laten rijden. Bovendien passen de oude haltes niet in het nieuwe profiel voor de Muiderstraatweg en Hartveldseweg. De nieuwe halte Diemerbrug komt eerst in gebruik bij tramlijn 19. Als over twee weken bus 44 richting Diemen-Noord weer over de normale route langs de Muiderstraatweg kan rijden dan zal die bus ook bij halte Diemerbrug stoppen. Overstappen van lijn 19 op bus 44 naar Diemen-Noord kan tot zolang nog bij de Schoolstraat. Om over te stappen van bus 44 richting Bijlmer Arena op lijn 19 zal nog altijd de Diemerbrug zelf overgestoken moeten worden.